Texas Hold’em Poker

Det absolut mest kendte pokerspil i verdenen er Texas Hold’em Poker. Det er det du ser, når der en sjælden gang i mellem vises poker på TV, ligesom du finder spillet på alle casinoer både landbaserede og online.

Hvis du ikke har prøvet det før, eller gerne vil blive lidt klogere på reglerne og historien bag det, så kan du godt gøre dig klar og spærre øjnene op.

Den korte historie bag Texas Hold’em Poker

Texas Hold’em har sin oprindelse fra Robstown i Texas, hvor det kom frem i begyndelsen af 1900. Spillet blev kaldt “Den tænkende mands spil” og det blev introduceret i 1967 i Las Vegas. Den gang hed det blot Hold’em, men blev hurtigt kaldt Texas Hold’em.

Hvad går Texas Hold’em ud på?

Når du skal spille Texas Hold’em, kræver det mindst to personer og max. 10 personer på et bord. Alle spillere bliver tildelt to kort, som man kun selv må se, og herefter gælder det om at danne den bedste hånd. Man får hjælp til at danne den bedste hånd af bordet, hvor der bliver lagt fem kort.

De første tre kort der bliver lagt hedder “Flop”, det 4. kort der bliver lagt hedder “Turn” og det sidste og 5. kort der bliver lagt på bordet hedder “River”.

I mellem alle runder er det muligt at byde ind med penge, som man skal kalde, hvis man ønsker at se det næste kort. Den spiller der kan lave den bedste hånd ved at kombinere de to på hånden med de fem på bordet, vinder pengene.

Hvordan rangeres hænderne i Texas Hold’em?

De hænder du kan vinde med i poker rangeres på følgende måde: Højeste kort, Et par, To Par, Tre Ens, Straight, Flush, Fuldt Hus, Straight Flush og Royal Straight Flush.

Hvis du er i tvivl om, om din hånd er bedre end modstanderens, så kan du altid bruge den overstående liste til at finde ud af det.

Kan man vinde mange penge i Texas Hold’em Poker?

Texas Hold’Em Poker er det pokerspil, hvor der er allerflest penge på spil. Dette kan både være i Cash game, hvor du sidder og spiller med dine kontanter foran dig, eller det kan være i turneringer.

I pokerturneringer kan der være rigtig mange penge på spil, og det er hovedsageligt i World Series of Poker, at de største gevinster ses. World Series of Poker der forkortes WSOP, er verdensmesterskaberne i Poker.

Danmark har haft en enkelt verdensmester i form af Peter Eastgate, der vandt turneringen tilbage i 2008. Her lykkedes det danskeren at vinde hele 53 mio. kr.

Pengepræmierne i poker er dog ikke helt ligeså store som de tidligere har været. Dette skyldes, at pokeren har oplevet et stort nedfald i antal spillere og opmærksomhed.

Skruer vi tiden tilbage til starten af nullerne, så var Poker noget af det hotteste i verdenen, hvor der jævnligt blev vist poker på TV. I dag sker det kun yderst sjældent, og det har også haft betydning for præmiepuljerne rundt omkring.

WSOP

Tager vi et kig på WSOP i 2017, så lykkedes det Scott Blumstein at vinde 51 mio kr. Det er altså to mio. kr. mindre end Peter Eastgate, der vandt turneringen for snart 10 år siden.

Online er der fortsat masser af gang i pokeren, og her kan man stadig vinde masser af penge. Således er det muligt at blive millionær i turneringer hver søndag, hvor der eks. køres Sunday Million.

Der afholdes også løbende pokerserier på nettet, hvor der er specielle udgaver med mange penge i puljerne. Senest blev Sunday Million eks. lavet om til en jubilæumsudgave, hvor der var hele $10.000.000 i puljen. Vinderen var altså garanteret mindst en million dollars, som er svarende til lidt over 6 mio. danske kr.