Poker ordbog med poker slang

En poker ordbog er nærmest uundværlig som nybegynder indenfor online poker. Allerede i forbindelse med poker reglerne vil man finde en lang række ukendte ord, hvilket ikke gøres bedre af, at en mange poker udtryk og meget slang er kommet til gennem tiden. På nedenstående liste har vi samlet alle de mest udbredte poker udtryk og almenkendt poker slang. Vi håber denne liste kan hjælpe til at opklare de forskellige poker termer, og dermed kan gøre det nemt at komme i gang og begå sig i spillet.

Man vil hurtigt finde, at en langt de fleste poker udtryk har oprindelse fra engelsk og sidenhen er blevet almene også indenfor dansk poker. Flere poker ord har også senere fået danske synonymer, hvilke så vidt muligt er gengivet i forbindelse med de forskellige poker udtryk. Selvom de mange nye ord kan virke overvældende, bør man ikke fortvivle, da man hurtigt lærer de forskellige udtryk efterhånden som man spiller eller kan slå dem op igen.

Nedenfor kan man søge i poker ordbogen ved at klikke på de enkelte bogstaver, hvorefter du automatisk bliver sendt ned til de enkelte med dette bogstav.

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

A

ABC spiller: En spiller der er forholdsvis nem at læse, da han spiller aggressiv når han er stærk og agerer svagt når han har en svag hånd.

Ace kicker: En kicker er det kort du bruger til at understøtte din hånd. Hvis du f.eks. har AsKc og din modstander har KsJd og der på bordet ligger KdQC6s2c7d, så vinder du grundet dit es kicker kort.

Aces Up: Hvis du har 2 par, hvor et af dem er esser, har du aces up.

Add-on: Nogle turneringer tilbyder muligheden for at spillere kan købe ekstra chips til deres stacks. At gøre dette hedder at købe et add-on.

A-game: Når du spiller det bedste spil du kan.

A high: Hvis du kun har et es og ikke noget par, er din hånd es (A) høj.

Alexander: Klør konge. Opkaldt efter Alexander den Store. Flere af billed kortene er opkaldt efter store personligheder i historien. F.eks. er ruder konge Julius Cæsar.

All-in: Når du better alle dine chips i en hånd, er du all-in.

American Airlines: Poker slang for et par esser.

Ante: En tvungen indsats udover small-blind og big-blind. Dette bruges oftest i de senere stadier af poker turneringer, men ses også i cash games for at skabe mere action.

B

Backdoor: At ramme Flush eller Straight med et kort på floppet. F.eks. vil 6d7d på et 3dKcQs bord, hvorefter turn og river kommer 8d10d, give en backdoor Flush.

Bad beat: Poker slang for at tabe en hånd, hvor du har været meget uheldig. F.eks. at tabe med AcAd mod 2d7c.

Bankroll, bankroll management/BRM: Penge er dit våben i poker. De penge du bruger på at spille poker for er din bankroll. Det er vigtigt ikke at spille i spil, hvor taksterne er for høje i forhold til din bankroll. Gode spillere bruger derfor et værktøj der hedder bankroll management. En stærk bankroll management for en amatør spiller, der spiller No Limit Hold’Em cash game, er typisk mellem 25 og 50 buyins til det niveau man spiller på.

Belly buster: En belly buster er et Straight draw, der typisk er godt gemt. F.eks. hvis du har 10c8c og floppet ligger Ks9d6c, skal du nu bruge en 7’er for at ramme din Straight. Vi råder ikke folk til at jagte belly buster draws, med mindre du har nogle andre draws ved siden af eller penge stakkene er meget store, så dine implied (indirekte) odds tillader det.

Big Slick: Dette poker udtryk refererer til hånden es konge. Dette udtryk har i mange år været flittigt brugt i poker kredse. Big Slicks lillesøster, es dame, kaldes Big Chick, det bliver dog sjældent brugt.

Big Blind: Når man spiller poker, skal der postes 2 blinds i hver hånd. Disse kaldes small blind og big blind. Ofte forkortet SB og BB. Big blind er positionen to pladser til venstre for dealeren. Til højre for big blind sidder small blinden. Small blind er oftest det halve af big blind.

Blinds: Blinds blev opfundet for at være sikker på der var en pulje at spille om. Det bliver kaldt “blinds” fordi spillerne putter penge i potten før de får tildelt deres kort, derfor better de i blinde. Blinds er i princippet de eneste bets man er tvunget til at ligge ud, hvis man ser bort fra anter.

Blocking bet: At lave et blocking bet er en ofte anvendt strategi, der i store træk går ud på at lave et bet, der er småt i forhold til puljens størrelse. Dette bliver brugt for at forhindre din modstander i at lave et stort bet, hvis du er usikker på din hånds styrke, eller du ved din hånd er slået.

Board: Er poker slang for “bordet”. Bordet består af de 3 kort fra floppet, et kort fra turn og et kort fra riveren. Boardet bliver også kaldt for community cards.

Boat: Boat er poker slang for et “fuldt hus/Full House”. Et fuldt hus består af 3 ens og et par. F.eks. AdAcAs3d3h.

Brick/blank: Dette poker udtryk refererer til et kort på enten flop, turn eller river, der er ubetydeligt for håndens udfald.

Bubble: Udtrykket “bubble” eller “boblen” bliver ofte brugt, når der tales om den sidste plads før pengeplaceringerne i poker turneringer.

Bubble boy: Bubble boy er den person, der ryger ud på den sidste plads før pengeplaceringerne i en poker turnering.

Bullets: Et par esser i hånden.

Bust: At løbe tør for penge. Specielt brugt i poker turneringer.

Button: Dette poker ord beskriver hvem dealeren er i den aktuelle hånd. Button/knappen er den bedste placering du kan have ved et poker bord, da du får lov til at agere sidst efter floppet. Rent fysisk er knappen en lille rund plastik brik, der bliver flyttet rundt for at vise hvem der har dealer positionen.

C

C-bet/Continuation bet: Når poker spillere snakker om et continuation bet, betyder det at bette igen på floppet, hvis man har budt preflop. Det er en kraftfuld strategi at lave et c-bet, fordi du har initiativet, og hvis din modstander ikke har ramt på floppet, vil du oftest tage potten hjem allerede her. Den bedste størrelse på dine continuation bets er omkring 50-70% af pottens størrelse.

Calling station: Dette er en af de smukkeste ord i poker. En calling station er en spiller som kun checker og kalder og lader dig have fuldstændig kontrol over spillets gang. Der findes ikke bedre modstandere at spille imod, og hvis en calling station nogensinde raiser, er det bedst bare at komme ud af potten så hurtigt som muligt, da det godt kunne tyde på han havde en meget stærk hånd!

Check raise/CR: Hvis du flopper en mellem god hånd, (2 par eller derunder), er det oftest korrekt at checke, og så raise når din modstander better. Gode hænder skal oftest bettes for at forøge chancerne for at vinde en meget stor pot. Hvis din modstander check raiser dig, er det bedst at tage lidt tid til at evaluere din hånds styrke og overveje om du burde fortsætte i hånden.

Chip dumping: Chip dumping er når 2 spillere bevidst giver penge til hinanden ved bordet. Dette er ulovligt i alle poker spil. I online poker er det oftest brugt af spillere, der gerne vil undgå at sætte flere penge ind på poker siden, men dette er stadig ulovligt og vil altid være det, lige meget hvilken grund man har til det.

Chop: At “choppe” er et udtryk, der bliver brugt om en pulje der bliver delt i ligeligt store dele, hvis 2 eller flere hænder f.eks. er nøjagtigt lige gode. At choppe bliver også brugt, når man taler om at lave aftaler om at splitte præmiepuljen på et turnerings finalebord.

Cowboys: Par konge bliver nogle gange kaldt for cowboys.

Cut off: At sidde i cut off betyder at man sidder på den direkte højre side af dealeren.

Crying call: Et crying call betyder at man kalder et bet selvom man er næsten 100% sikker på man har tabt potten.

D

Deuce: 2’ere bliver ofte kaldt for deuces i internationale poker spil

Dominated/domineret hånd: AsQc er domineret af AcKd. Dette er fordi de 2 hænder deler et kort. I dette tilfælde esset, hvor kickeren bestemmer håndens udfald. Dominerede hænder vinder omkring 30% af gangene.

Donk, donkey, fish: Ikke et sødt ord. Hvis man er en donk eller en fisk, er man en meget dårlig spiller. Hvis nogen kalder dig for en donk eller en fisk, så lad være med at diskutere med dem. Det er perfekt hvis nogen mener du er en donk, da de derfor gerne vil spille med dig.

Drawing dead: Hvis man er drawing dead, har man ingen chance for at vinde hånden, ligemeget hvilke kort der kommer.

E

Early position: At sidde i early position er ikke særlig godt. Når man sidder i early position, skal man være mere selektiv med hvilke hænder man vælger at spille, end man skal fra knappen eller cut off.

Expected value/EV: Poker handler om at lave beslutninger baseret på forventninger om et positivt udfald. F.eks. vil at kalde et 10 gange big blind raise med 4c4d ikke være en beslutning, der vil tjene dig penge hjem i det lange løb, hvilket er det poker handler om. Derfor bør man undgå at træffe disse beslutninger.

F

Fifth street: Fifth street er det 5 community kort, også kaldet riveren.

Float/floating the flop or turn: At floate betyder at du kalder et bet med intentionen om at raise din modstander på turn eller river. Du kan kun floate, når du sidder i position!

Flop: Floppet er poker udtrykket, der refererer til de første 3 community kort. Alle spillere kan bruge de kort der ligger på floppet til at lave den bedste 5 korts kombination.

Flush draw: Et Flush draw er, når en spiller har 4 kort af samme kulør i sin 5 korts hånd og kun mangler f.eks. en klør på turn eller river til at ramme sin Flush.

Fourth street: Fourth street er det 4 community kort, også kaldet turnen.

Freeroll/free rolling: En freeroll kan betyde en turnering, hvor det ikke koster noget at deltage, men hvor man stadig kan vinde en eller anden form for præmier. Free rolling kan også betyde at man står i en situation, hvor man ikke kan tabe puljen, men man stadig har chancen for at vinde puljen. F.eks. hvis spiller 1 har AsKd mod spiller 2, som har AcKc og floppet bringer 2 klør, så “free roller” spiller 2, da han altså ikke kan tabe noget, men stadig kan vinde potten.

Freezeout: Dette er det mest brugte udtryk, når man taler om en standard turnering, hvor du ikke har mulighed for at købe dig ind igen.

G

Gap Concept: “The gap concept” er opfundet af David Sklansky, og det betyder i store træk, at du kan tillade dig at åbne bettingen med flere hænder end du kan kalde med. F.eks. er det meget stærkere at raise med KcQs end det er at bare kalde med lignende hænder.

Going south: Betyder at man flytter chips fra et cash game bord, mens man stadig er i spillet. Dette ses som yderst uetisk opførsel og er meget ilde set i live poker. Online kan det dog ikke lade sig gøre, da man ikke kan sætte sig ved det samme bord med mindre penge end man sad med inden for en hvis tidsramme.

Gut shot: Et gut shot draw refererer til en hånd, hvor du mangler et kort for at ramme din straight. Det kort der mangler er et specifikt kort i mellem dine Straight kort, hvilket betyder du har 4 outs for at ramme din gut shot. F.eks. hvis du har 8s6h og bordet ligger Kc4s5h, så skal du bruge en 7’er for at ramme din Straight. Gut shot draws er godt gemt, og dine modstandere kan sjældent gætte, når du har ramt den. Det kan dog ikke anbefales at gå efter at ramme sine gut shot draws, med mindre man får gode odds, eller man har en meget stor stack, og man er sikker på man kan få alle modstanderens penge.

H

Hand history: En af de dejlige ting ved online poker er, at du kan vælge at din computer skal gemme alle hand histories på din harddisk. Du kan herefter se dine hænder igennem på et senere tidspunkt og analysere dit spil og på den måde blive bedre.

Heads Up/HU: Dette poker udtryk bruges, når man snakker om hænder, hvor der kun er 2 spillere i hånden. Der kan dog også være tale om specielle poker borde, hvor der kun kan sidde 2 spillere.

Heater: At være på en heater, betyder spilet kører rigtig godt, og man vinder utroligt mange hænder. Udtrykket bruges også når man taler om turneringsspillere, som klarer sig godt i turneringer over en længere periode.

HORSE: HORSE er blevet en meget populær poker variation, fordi World Series Of Poker har stablet en kæmpe stor HORSE turnering på benene med $50.000 i buyin. Bogstaverne H O R S og E refererer alle til et poker spil. H= Fixed Limit Hold’Em, O= Omaha Hi/Lo, R= Razz, S= Seven card stud, E= Seven Card Stud Hi/Lo. I HORSE skiftes der mellem alle spillene efter et bestemt antal hænder eller tidsperiode.

I

Implied odds: Er et poker udtryk som bliver brugt til at beskrive det beløb du kan forvente at vinde fra din modstander, hvis du rammer din hånd. Oftest skal man bruge meget store implied odds for at kunne kalde et bet fra sin modstander, hvis man er på et draw.

In position: Dette udtryk er meget brugt og fortæller, hvilken spiller der har fordelen ved position og derfor får informationerne om sin modstander før det er hans tur til at agere. Position er meget vigtigt i poker, og den bedste position man kan sidde i er dealer positionen.

Inside Straight draw: Læs om dette under “Gut shot”

Isolation/at insolere: Dette er et meget stærkt move i poker, hvor du enten raiser eller reraiser for at isolere en spiller, så du kan komme til at spille potten alene med ham.

J

Jam: At jamme betyder at bette eller raise det maksimalt tilladte.

Joker: En joker er et ekstra kort i et sæt spille kort, det er dog sjældent brugt i seriøs poker, men kan dog bruges som et “wild card” i nogle spil.

K

Kicker: En kicker er det kort du bruger til at understøtte din hånd. Hvis du f.eks.har AsKc og din modstander har KsJd og der på bordet ligger KdQc6s2c7d, så vinder du grundet dit es.

L

LAG: At være en LAG spiller, betyder at man spiller meget løst og aggressivt.

Leak: Et leak er et hul i ens spil strategi, som kan ende med at koste en mange penge, hvis ens modstandere kan finde ud af at udnytte det. Et leak kan f.eks. være, hvis man kalder for mange hænder preflop eller folder for meget til re-raises preflop.

Limit/Limit poker: Limit poker er et spil, hvor du kun kan bette et forud bestemt antal jetoner preflop og på floppet, mens du på turn og river kan bette det dobbelte. F.eks. hvis du spiller 5/10 Fixed Limit Hold’Em, kan du raise til 10 preflop, hvis en spiller vil reraise dig, raiser han herefter til 15, mens den næste der vil raise gør det til 20 og så videre. På turn og river kan du bette 10, hvis en spiller reraiser bliver det til 20, 30 og så til 40. I de fleste Fixed Limit spil er der begrænsning på, hvor mange gange der kan raises. Denne begrænsning er oftest at man må bette og raise 4 gange. Limit kan også betyde det niveau man spiller på. Et Limit kan f.eks. være 0,05/0,10, eller 100/200.

Limp: Når man limper kalder man bare blinds.

Live poker: Live poker er “rigtig” poker, det vil sige offline poker med rigtige kort, jetoner og borde.

LOL: LOL er et ofte brugt udtryk ved bordet og står for “Laughing Out Loud”, som betyder: “Griner højt”.

Loose: En loose spiller er en spiller, der spiller mange hænder.

M

Main pot: Når en spiller er all in, har han kun muligheden for at vinde det antal jetoner han selv sidder med. F. eks har Bent $20 og går all in med sin AcKs. Nu sidder Jørgen med $40 og har 10s10h, hvorefter han kalder de $20 Bent gik all in med. I big blind sidder Henrik også med $40 og har 8d8h, hvilket Henrik kalder de $20 med, så der altså er $60 dollar i potten. Nu kommer floppet Qk2d3h, og Bent har ramt top par. Da Bent er all in, kan han ikke gøre noget, så alt action er op til Jørgen og Henrik. Jørgen vælger nu at gå all in med sit par 10, for $20, hvilket Henrik kalder med sit par 8. Nu skal vi lave en side pot, da Bent kun har betalt for at være med i main potten, da han er all in. Der kommer endnu en 2’er og så kommer Kc på river, så Bent vinder main potten på $60 med sit par dame,
og Bent vinder side potten på 40$ med sit par 10.

Maniac: En maniac er en dårlig spiller. De sidder typisk og raiser og reraiser for meget, og ender all in med meget spekulative hænder. En maniac er, som navnet antyder, næsten på grænsen til det sindssyge, når det kommer til poker.

MBN: Er et chat-udtryk der står for “Must B Nice”, på dansk “må være rart”.

Middle pair: Hvis der f.eks. på floppet ligger 4s8cJh og du har ramt 8’eren, så har du mellem parret.

Monster: Når du har en monster, har du en meget stærk hånd og næsten en sikker vinder, f.eks. en Straight eller et fuldt hus.

Muck: Bunken af de foldede og de “burnede” kort, der ligger foran dealeren, bliver kaldt for mucken. Standard reglen for kort rum er at så snart dine kort rører mucken er din hånd død.

N

NH: Er et chat-udtryk der betyder “nice hand”, på dansk god hånd.

No Limit: No Limit er, som du nok kan regne ud, et spil hvor der ikke er nogen grænse for, hvor meget man må bette. Dog må man kun bette det der ligger på bordet.

Nuts/nut: “The nuts” er den absolut bedste hånd man kan have.

O

Off-suit: En hånd der ikke er i samme kulør. F.eks. kd3s, hvorimod kd3d er suited.

Omaha: Er et spil der minder om Hold’Em på mange måder. Den største forskel er dog, at du i Omaha har 4 kort i stedet for de 2 man har i Hold’Em. herudover må du ikke bruge alle 4 kort, men til gengæld SKAL man bruge 2, ikke en, ikke 3, ikke 4, men 2. Der er et par forskellige variationer af Omaha spillet, det mest udbredte er dog Pot Limit Omaha Hi, ofte bare forkortet til PLO.

OMG: Er et chat-udtryk, der betyder “Oh My God”.

Open: At åbne betting runden. At være den første til at bette.

Open ended Straight draw/op og ned: Når du kan bruge 2 kort til at ramme din Straight. F.eks. hvis du har Js10h og floppet kommer 2s8h9d. Her kan du både bruge en 7’er og en dame for at lave din Straight. Dette kaldes et Open Ended Straight draw.

Out/outs: En out er et kort du kan bruge til at vinde hånden. F.eks. hvis du er på et Flush draw, så har du 9 outs for at ramme din Flush.

Overkort/overcard: Et overkort er et kort der er højere end de der ligger på bordet.

Overpar/overpair: Hvis du har et par højere end de kort der ligger på bordet.

P

Paint: En konge, en dame eller en knægt. (Et billede kort.)

Pair: Et par, 2 kort af den samme værdi.

Pass/pas: På en del europæiske casinoer bliver der sagt pas i stedet for “fold”.

Passive: Passive er en spillestil, hvor man ikke raiser og better så meget, men hvor man i stedet bare kalder og kun raiser meget stærke hænder. Det er meget uprofitabelt at spille passivt.

Play the board: At spille bordet er når ens hånd består udelukkende af de kort, der ligger på bordet. F.eks. hvis man har 2s3c og der på bordet ligger AcKsQhJc10d, er ens hole cards ubrugelige, og man spiller derfor bordet.

Pocket pair/pp: Et pocket pair er to kort på hånden med samme værdi.

Poker Ordbog: Ordbog for poker udtryk, slang og termer. Se også denne poker ordbog.

Position: At sidde i position betyder at du har den fordel, at du er den sidste der skal melde ud og derfor har alle informationerne om hånden inden det er din tur. Den bedste position man kan sidde i er Dealer positionen (knappen) og den værste er under the gun (UTG).

Pot Limit: Et Pot Limit spil er et spil, hvor det kun er tilladt at bette hvad der ligger i potten i forvejen.

Pot odds: Er hvor mange penge der ligger i potten, divideret med hvor meget du skal kalde for at se næste kort. Jo større pot odds du får, jo bedre. Du kan via pot odds regne ud om det er korrekt at kalde et bet fra din modstander med et draw.

Q

Quads: Fire ens.

Qualifier/sattelit: Er en turnering hvor du kan vinde adgang til en anden turnering. Typisk en større turnering med højere buy-in.

R

Rabbit Hunting: At “rabbit hunte” betyder at man ser det næste kort, der ville være kommet på bordet, selvom hånden er slut og alle har foldet.

Rag: Betyder et dårligt kort. F.eks. hvis man har AC3d har man en es-rag hånd. Man kan også sige, hvis der kommer lutter lave kort på bordet, at der kun kom rag kort på bordet.

Rail: Er kanten på pokerbordet. Det der adskiller tilskuerne ved et pokerbord og spillerne bliver også kaldt for railen.

Railbird: En railbird er en person, der observerer et pokerspil. F.eks. bliver tilskuerne til en pokerturnering kaldt railbirds.

Rainbow: Betyder at alle kortene på bordet er i forskellig farve, og der ikke er noget Flush draw.

Raise: At raise betyder at forhøje bettet eller at genforhøje.

Rake: Rake er den afgift du betaler for at sidde ved bordet eller være med i en turnering. Denne afgift tager “huset” eller casinoet.

Rakeback: Rakeback er en ordning du kan få med pokersiden, hvor du kan få en procentdel af den rake du betaler tilbage. Her på siden er der flere aftaler du kan vælge imellem, hvor du kan få rakeback.

Razz: Er en pokervariation, som i store træk er omvendt 7-card stud, hvor du får tildelt syv kort og det gælder om at lave den laveste hånd.

Re-buy: Betyder at man tilføjer flere penge til sin jeton stack. Dette kan være i et cash game eller i specielle re-buy turneringer, hvor man kan købe et bestemt antal jetoner, hvis ens jeton stack bliver lav eller man ryger ud af turneringen.

Redraw: Er et udtryk der ofte bliver brugt når man snakker om Omaha hænder. Her kan det være en stor fordel at have et redraw til sin hånd. Et redraw kan betyde at man f.eks. har floppet en Straight, men der er 2 klør på bordet, og man selv har 2 klør i sin hånd. Så har man et redraw til en klør Flush.

Ring game: Er et andet ord for cash-games.

River: Riveren er det femte og sidste kort i spil, hvor der bliver delt community cards, som f.eks. Hold’Em og Omaha.

Rockets: Forkortelsen af Pocket Rockets, som betyder et par es i hånden.

Roll/Rulle: Kort for bankroll/bankrulle

Rolled up/Rullet op: Et udtryk der bliver brugt når man taler om 7-card stud, hvor man bliver “rullet op” hvis man får tildelt 3 ens på de første 3 kort.

Royal Straight Flush: Den allerbedste hånd man kan få. Denne består af en es høj Straight og Flush i samme hånd. F.eks. AsKsQsJs10:s.

Runner runner: Er når ens hånd løbende bliver så god at den på riveren slår modstanderes hånd. F.eks. hvis du har Ad5d og floppet kommer kcQd2s og turn og river begge er rudere, har du lavet en runner runner Flush.

S

Scare card: Et scare card er et kort der med sandsynlighed kan have ødelagt din hånd. F.eks. hvis du har par konge på hånden, og der kommer et es på floppet, så er esset et scare card.

Second pair: Er det samme som mellem par. Hvis du har Jc8d og floppet kommer KdJs2c, så har du second pair.

Set: Betyder 3 ens, med et par på hånden. F.eks. 3s3d og der kommer endnu en 3’er på floppet, så har du ramt et set.

Seven-card stud: En poker variation, hvor du får tildelt 7 kort i alt. Først får du 2 lukkede kort og et åbent, som alle kan se, så får du 4 åbne kort og til sidst et lukket.

Shootout: En shootout er en speciel turneringsform, hvor bordene bliver spillet som sit’n’gos, hvor kun vinderen går videre til næste stadie i turneringen.

Short stack: En short stacked spiller er en spiller, der har få jetoner på bordet. Dette kan skyldes at han lige har tabt en stor del af sin stack, men der er også spillere der bevidst køber sig ind for minimums beløbet. Disse spiller en speciel strategi, der passer til en short stack.

Showdown: Er det der sker efter sidste betting runde, hvor spillerne viser deres hænder op og der findes en vinder.

Side pot: En side pot er en pulje, der bliver lagt til side, fordi en spiller der har mindre jetoner end de andre spillere i hånden er all in. Se evt. Main pot.

Slowplay: At slowplaye er en strategi, der går ud på at spille sin hånd meget passivt, så man narrer modstanderen til at tro man har en meget svag hånd, når man i virkeligheden har en meget stærk hånd.

Slowroll: At slowrolle er meget ilde set. Det går i store træk ud på at man lokker modstanderen til at tro, han har den bedste hånd, efter betting runden er slut. F.eks. at man tager sig god tid til at kalde din modstanders all in på river, hvor man sidder med en uovervindelig hånd.

Small blind: Når man spiller poker skal der postes 2 blinds i hver hånd. Disse kaldes small blind og big blind. Ofte forkortet SB og BB. Big blind er positionen to pladser til venstre for dealeren. Til højre for big blind sidder small blinden. Small blind er oftest det halve af big blind.

Snap call: At snap kalde betyder at man kalder lyn hurtigt.

Split pot: Når der er to spillere eller flere, hvis hænder har nøjagtig samme styrke, skal potten deles mellem de spillere.

Stack: Din stack er de penge/jetoner du har på bordet.

Steal/stjæle: Se Bluff.

Straddle: At straddle betyder at raise sin hånd ubeset, altså før man har set sin hånd.

Straight: Er 5 kort i rækkefølge. F.eks. 8s9c10dJhQs.

Straight Flush: 5 kort i rækkefølge, der samtidig er en Flush. F.eks. 8s9s10sJsQs.

Structure/struktur: Er et ofte brugt ord, når man snakker om hvordan en turnerings blind niveauer er sat op.

Stuck: At være stuck betyder at man har tabt penge i spillet. F.eks. hvis man har tabt $50, så kan man sige: “Jeg er stuck $50!”

Suck out/at suge ud: Betyder at være heldig og vinde over din modstander. Hvis du f.eks. er all in med KsQc, og din modstander har AsQd, og du rammer en konge, så har du suget ud.

Suit: Kulører. Klør, spar, ruder og hjerter.

Suited: Hvis begge dine hole cards er samme kulør, er din hånd suited.

T

TAG: er en forkortelse, der betegner en spiller der spiller en tight, men aggressiv spillestil.

Texas Hold’Em: Den mest populære poker variant. I spillet får du 2 kort i hånden og derefter bliver der delt 3 kort, så 1, og et til. Herefter gælder det om at have den bedste fem korts kombination.

Tight: En tight spiller er en spiller, der er meget selektiv med hvilke hænder han vælger at spille.

Tilt: Når en spiller går på tilt, spiller han en meget alternativ form for poker, hvor han desperat prøver at vinde det tabte tilbage. Det er meget sjældent profitabelt at gå på tilt, da du aldrig spiller dit bedste spil, mens du er på tilt. Mange spillere har tabt hele deres bankroll grundet tilt.

Top par/top pair: Når et af dine hole cards matcher med det højeste kort på bordet. F.eks. hvis du har 10sJd og floppet kommer knægt høj, så har du top par.

Tre ens/three of a kind: Betyder at du har ramt 3 af en slags. F.eks. hvis du harAsQc og der kommer 2 damer mere på floppet, så har du 3 ens/trips.

Trips: Betyder at du har ramt 3 af en slags. F.eks. hvis du har AsQc og der kommer 2 damer mere på floppet, så har du 3 ens/trips.

Trap/at trappe: At trappe er en strategi, der går ud på at spille sin hånd meget passivt, så man narrer modstanderen til at tro man har en meget svag hånd. Hvormed man lokker ham i en fælde, når man i virkeligheden har en meget stærk hånd.

Turn: Er det 4 community kort der kommer på bordet mellem flop og river.

Turnering/tournament: Er en poker variant, hvor du får et bestemt antal jetoner fra starten, og der derefter spilles til én person har alle de jetoner, der blev sat i spil fra starten af. Der er mange forskellige former for turneringspoker, og de er yderst populære.

TY: Er en chat-forkortelse for “Thank You”.

U

Under the gun/UTG: At være UTG betyder at man er den første spiller der skal melde op, hvad man vil gøre. Dette er den dårligste position man kan sidde i.

Underdog: Når ens hånd er bagud til modstanderens, så er man “underdog”. Eller hvis man spiller i et spil, hvor modspillerne er bedre end en selv, er man “underdog”, da det ikke forventes at man vil vinde i dette spil.

V

Value: Betyder værdi. Der bliver ofte talt om værdi i et bestemt spil. F.eks. er der ikke den store værdi i at sætte sig ned og spille heads up med verdens bedste spiller, når du kan spille med mange spillere der er dårligere end dig selv.

Varians: Varians har stor betydning i poker. Det er variansens skyld, at verdens bedste spiller ikke vinder hver dag. Hvis du i en periode føler at du taber på alle dine gode hænder, er det også variansen der sørger for det. Der findes heldigvis også positiv varians, der sørger for at du i perioder ikke føler du kan tabe en hånd. Det hjælper ikke noget at blive sur over at tabe en hånd, da det er variansens skyld, og der ikke er noget man kan gøre ved det. Sådan er poker en gang i mellem.

W

Walk: At få et walk, betyder at du sidder i big blind, og der bliver foldet hele vejen rundt til dig, så du vinder potten uden at spille hånden.

Wheel: Er slang udtryk for den laveste Straight man kan få, nemlig en Straight med A, 2, 3, 4 og 5.

Wired pair: Bliver ofte brugt i udlandet, når man snakker om et par i hånden, i sætningen: “He pick’s up a wired pair of sevens.”

X

Y

Z

Poker ordbogen opdateres med jævne mellemrum og mangler der ord eller har du behov for hjælp til at tolke noget, er du velkommen til enten at kontakte os eller søge yderligere oplysninger i denne poker ordbog.