Omaha Poker

Texas Hold’em Poker kender du formentlig allerede, men hvor meget kender du til reglerne i Omaha Poker? – Dette er nemlig det næstmest populære spil, og du vil ofte støde på det, hvis du spiller cash game på et casino eller sidder og kigger turneringer igennem online.

I denne artikel vil du blive klogere på, hvad Omaha Poker er, hvor mange udgaver af det der findes, og hvordan du kommer til at spille det.

Hvordan spiller man Omaha Poker?

Omaha Poker og Texas Hold’em Poker minder rigtig meget om hinanden, men der er alligevel en del forskelle der gør, at du ikke bare kan springe fra det ene spil til det andet.

Når du starter en hånd i Omaha Poker, vil du modtage fire kort på hånden i stedet for de to, som du normalt kender. Herfra er det faktisk meget ligesom Texas Hold’em, hvor der kommer et flop, et turn og en river. I mellem alle runder kan der bydes, og det fungerer på præcis samme måde.

Når det kommer hen til show-down, så er det den spiller der kan lave den bedste hånd ved at bruge fem kort, der vinder. Du må dog kun bruge to kort fra din egen hånd, og du SKAL bruge to kort.

I Texas Hold’em behøver du ikke bruge begge kort fra din egen hånd, der kan du sagtens nøjes med at bruge blot et kort, og derefter fire fra bordet. I Omaha Poker skal du altså bruge to af dine egne kort og tre kort fra bordet.

Dette er vigtigt at huske på, da du ikke har en flush, hvis der ligger fire ruder på bordet og du har en enkelt ruder på hånden. Denne fejl er der mange der laver, og så taber man hurtigt mange penge.

Andre hænder er gode i Omaha Poker

Hvis du får AAAA på din hånd i Omaha Poker, så ligner det jo en gude hånd. Det er det dog ikke. Du kan jo kun bruge to kort, så du har reelt kun AA på din hånd, og du kan ikke ramme andre esser, da du selv har dem på hånden.

Hvis du får AAAA på hånden, så bør du smide med det samme, selvom det kan virke ulogisk, hvis du er vant til at spille Texas Hold’em Poker.

Den bedste hånd du kan få i Omaha Poker er AAKK, hvor du har double suited. Dvs. at dine esser er i hjerter og ruder, mens dine konger er i samme kulør. På denne måde forøger du dine chancer for at få en flush.

Hvad er Omaha HI/LO?

En rigtig populær udgave af Omaha der spilles, er HI/LO udgaven. Denne kan dog være svær at gøre sig klog på, og kræver derfor, at man går lidt ekstra i dybden med den.

Hvor man i Omaha og Texas Hold’em vinder med den bedste hånd, kan du i Omaha Hi/LO også vinde med den laveste hånd. For at vinde med en lav hånd, kræver det, at du har fem lave kort. De lave kort starter fra 8 og ned.

Hvis du sidder med AK23 på din hånd, og der på bordet ligger 5-6-7, så har du allerede en lav hånd. Du bruger dermed A2 til at danne en lav hånd, der hedder A2567.

I HI/LO deler man puljerne over, hvis der er en lav hånd på bordet. Så du kan godt vinde den lave hånd, og så tabe den høje hånd. Det bedste er naturligvis, at du vinder begge hænder, da du så får den fulde pulje.

Når du spiller Omaha HI/LO må du godt bruge de samme to kort til at vinde den høje og den lave pulje. Et eksempel på dette kunne være:

Du har A2KK – På floppet kommer der 3-4-5, mens turn og river er to høje kort. Du har nu den laveste hånd, da du har de fem laveste kort, men du har også en straight og vinder på højeste hånd.