Danskerne i NHL: Følg de danske ishockey håb i NHL

Ishockey har i mange år været populært i Danmark, men som sportsgren målt på antallet af aktive deltagere præges dansk ishockey stadig i tydelig grad af manglende skøjtehaller i Danmark.

Det er ganske enkelt for hård kamp om istiden i skøjtehallerne, så det er svært for unge ishockey-talenter at bevare gejsten og mange falder fra igen i ungdomsårene, hvor andre sportsgrene som fodbold og håndbold opsnapper mange af spillerne i stedet.

Heldigvis for dansk ishockey ser vi stadigt et stigende antal af danskere, som efterhånden er blevet så gode, at de kan spille med i verdens absolut bedste ishockey liga, den amerikanske NHL.

National Hockey League i USA består udelukkende af cremen indenfor ishockey, så det er et stort kvalitetsstempel på det danske ungdomsarbejde de senere år, at vi i denne sæson har hele 8 danskere i NHL i USA.

 

De 8 danskere i NHL

Men hvor spiller de 8 danskere i NHL så? Se listen herunder:

Frederik Andersen, Anaheim Ducks

Frans Nielsen, New York Islanders

Mikkel Bødker, Arizona Coyotes

Lars Eller, Montreal Canadiens

Jannik Hansen, Vancouver Canucks

Nicklas Jensen, Vancoucer Canucks

Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets

Oliver Bjørkstrand, Columbus Blue Jackets

 

NHL Sæsonen 2015/2016

Hvem vinder Stanley Cup i år, og hvordan skal de gå de danske spillere i NHL sæsonen 2015/16?

Læs optakt til NHL sæsonen som først lige er gået i gang i USA, og hvor der venter utallige kampe for alle holdene før playoff-deltagerne er fundet, eller se de seneste resultater, highlights og meget andet hos NHL.com.

Artikelfoto: Paolo Bona / Shutterstock.com
Photosthatrock / Shutterstock.com