Fixed Limit Poker Spil koncept

Et af de oversete spil disse dage er Texas Fixed Limit Hold’Em, hvilket er en skam siden der er masser af tricks i det poker spil som er profitable og der findes stadig rigtigt mange urutinerede spillere som spiller denne poker variant.

De fleste startede med FLHE

Da pokerspil på internettet tog fart var Fixed limit et af de mest populære poker spil og rigtigt mange af nutidens professionelle spillere påbegyndte deres karriere med Fixed Limit Texas Hold’Em. Når man spiller Fixed Limit er det ret vigtigt at forstå om ens modstander er rutineret eller urutineret, da strategien ofte afhænger af modstanderens rutine.

Et hånd eksempel.

Du raiser fra knappen med

[q:s;9:s]

Og bliver kaldt af big blind. Floppet kommer

[10:s;6:d;2:s]

Big blind byder nu direkte ud i dig og da det er ganske utænkeligt at smide hånden så er overvejelserne nu om man skal kalde eller raise. Fakta er, at vi heller ikke smider hånden på turn uanset vores beslutning på floppet. Hvis vi bare kalder floppet så er der stadig 4.5 big bets i potten hvis big blind også byder turn og vores farvetræk plus vores overkort har altid pot odds til at kalde.

Mod en urutineret spiller foretrækker jeg at raise i denne situation og baggrunden herfor er, at min urutinerede modstander langt hovedparten af gangene siger check på turn og jeg har nu muligheden for at chekke bagved og få et frit kort eller jeg kan vælge at skyde igen hvis jeg tror at min modstander kan folde.

Formålet med frie kort

Tænkningen bag det her er det ”frie kort” hvormed menes at man undgår at skulle betale på turn hvis modstanderen byder. I princippet er det ikke korrekt at kalde det et frit kort da raiset på floppet koster 1 lille bet ekstra men ved at raise på floppet opnår man også nogle gange den effekt at modstanderen folder sine kort hvilket er den mest ønskværdige situation.

Antal bets investeret hvis vi raiser floppet:

Flop 2 små bet, turn 0 bets, river 0 bets- Dette under forudsætning af at vi ikke rammer vores draw og ikke forsøger at bluffe potten. I alt koster det os 2 små bets at komme til river. Taktikken kaldes et semi-bluff hvor vi dels forsøger at vinde puljen ved at raise og dels har muligheden for at trække et vinderkort hvis modstanderen ikke folder sin hånd.

Antal bets investeret hvis vi kalder floppet

Flop 1 lille bet, Turn 1 stort bet, river 0 bets- samme forudsætninger men i alt kommer vi til at investere 3 små bets i stedet for 2 hvilket er en væsentlig forskel i Fixed Limit Hold’Em.

Mod rutinerede spillere så kan et semi bluff i ovenstående hånd give bagslag idet at modstanderen måske vælger at give floppet endnu et bet og stadig fortsætter med at byde hvis farvetrækket ikke rammer. Hvis det sker så bliver investeringen lige pludseligt 3 små bets på floppet og 1 stort bet på turn eller i alt 5 små bets hvilket er rasende dyrt i forhold til bare at kalde floppet.

Overvej nøje strategien i Fixed Limit Hold’Em afhængigt af hvordan du ser din modstander og dennes evner. Dette er en af overvejelser bland mange som afgør forskellen på vindere og tabere i et poker spil.