AK er en pine

En af de mest overvurdere hænder i poker er

[A:s;k:d]

Dette til trods at hånden hører til blandt de absolut bedste hænder når man spiller No Limit Hold’Em Texas Poker. Der er ikke meget at sige til dette andet end at man nøje bør overveje hvordan man spiller hånden når man får den tildelt. Problemet er at langt de fleste gange hvor AK møder modstand så har modstanderen et par og AK er bagud. Det man leder efter med AK er modstandere som er villige til at satse alle deres chips med AQ og AJ eller modstandere som har en mindre chip stak end en selv så man ikke risikere alle sine penge eller deltagelse i pokerturneringer pga. AK.

Det er derfor ret vigtigt at få holdt øje med modstanderne og prøve at afkode hvilke hænder de er villige til at investere meget i puljen med og samtidigt er det vigtigt at få lokaliseret spillere som er enormt disciplinerede med deres spil da man ikke ønsker at komme all in mod en sådan modstander. En disciplineret modstander afventer chancen og mod disse spillere vil man oftere end normalt møde AA eller KK hvis man formår at få alle pengene ind før floppet.

AK oppe mod mindre par

Når AK møde et mindre par så er hånden kun favorit hvis den er i samme farve og samtidigt er oppe mod 22. Alle andre scenarier så er AK ikke favorit. Dette betyder selvfølgeligt ikke at man skal smide AK men der kan være situationer hvor man er tvunget til at undlade at gå ind i en pot med AK. I princippet ville man kunne smide hånden hvis der ikke fandtes blinds og antes eller hvis man ikke selv investerer penge i puljen men da man ofte byder med AK så vil puljen blive bygget. Derfor kan man ikke længere bare tale om procent chancerne for at AK vinder mod et par men er nødt til at relatere den chance i forhold til de penge som er i puljen.

Af samme grund er der ofte ikke meget andet at gøre end at mose ind med AK og håbe på at modstanderen folder før floppet eller at man ender op med at vinde potten. Man kan ganske enkelt ikke smide hånden hvis man har investeret $5 og sidder med $20 bagved. Hvis man smider i de situationer blive den negative forventning meget værre end ved at gå all in og lade det være op til held/uheld om man vinder eller taber. Af og til kommer man jo også til at se en modstander vende nogle mærkelige hænder eller hænder som AQ og AJ som man dominerer.

AK mod store par

Når du får tildelt AK bør du gøre alt for at lokalisere om der er et stort par i spil. Mod de fleste modstandere er det en umulig opgave da de spiller TT, JJ, QQ, KK og AA på samme måde og man kan derfor intet gøre i den situation for at undgå katastrofen. Det er og bliver en katastrofe hvis AK møder

[a:h;a:k]
[k:s;k:k]

Mod esserne er sandsynligheden for gevinst meget ringe, 7% hvis hånden ikke er i samme kulør og 11.5% hvis den er i samme kulør. Heraf kan man også se at der er signifikant forskel på om en hånd er i samme kulør eller ej. At kort er i samme kulør er aldrig en grund til at spille dem men det er bestemt en stor fordel at de er i samme kulør da det forbedrer chancen for at ramme en flush signifikant.

Mod kongerne har man trods alt omkring 30% chance for at ramme sit Es og katastrofen ikke nær så stor. Husk at overvej din situation og din modstander meget nøje når du skal spille AK. Artiklen er skrevet af Denis Hansen som ofte deler ud af sin viden omkring pokerstrategi her på bloggen.